Dorin Corcheş se pregăteşte să plece la Bucureşti. Vicepreşedintele ALDE Bihor şi-a dat, marţi, demisia din funcţia de consilier judeţean şi urmează să fie "promovat în Guvern", potrivit liderului filialei judeţene, Traian Bodea.

În timp ce Corcheş n-a vrut să-şi explice demisia în faţa presei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean confirmă faptul că acesta urmează să primească o funcţie în Guvernul PSD-ALDE.

"Va fi promovat în Guvern, într-adevăr, dar încă nu ştim sigur unde. Pe o funcţie de secretar de stat, subsecretar de stat sau director la vreo agenţie. Rămâne de văzut. Aşteptăm ca zilele următoare să se emită o decizie", a declarat pentru BIHOREANUL Traian Bodea.

Acesta spune că Dorin Corcheş este "un om de bază al partidului" şi de aceea va ajunge în Guvern. "Dorin a fost şi este un om de bază al partidului şi un politician tânăr care s-a remarcat de-a lungul timpului că este direct şi, totodată, este şi loial. Doreşte să facă politică de carieră pe termen lung", a spus Bodea, întrebat care sunt motivele pentru care Corcheş va primi o funcţie importantă la Bucureşti.

Bihon scrie că vicepreşedintele ALDE Bihor (fost PDL-ist), actualmente director al Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Bihor, ar urma să devină secretar de stat fie în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, condus de Petre Daea, fie la Ministerul Mediului, condus de şeful său de partid, Daniel Constantin.

Citeşte şi: Surpriză în deschiderea şedinţei Consiliului Judeţean Bihor: Dorin Corcheş şi-a dat demisia