Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial în tenisul masculin, a anunțat marți că a fost depistat cu noul coronavirus. Declarația vine după ce mai mulți sportivi care au participat la turneul de tenis Adria Tour, organizat chiar de el în plină pandemie, s-au îmbolnăvit de Covid-19. 

Potrivit site-ului Gsp.ro, Djokovic, în vârstă de 33 de ani, este a patra persoană infectată cu Covid-19 dintre jucătorii turneului.

Tenismenul a primit nenumărate critici pentru că a organizat turneul în mijlocul pandemiei. Evenimentul a debutat în 12 iunie, la Belgrad, cu o partidă demonstrativă de dublu mixt, în tribune aflându-se aproximativ de 2.000 de spectatori, mulți dintre ei fără măşti de protecţie. A doua etapă a turneului, care a avut loc în weekend-ul trecut la Zadar (Croaţia), a fost întreruptă după ce sportivul Grigor Dimitrov, care anunțase o stare de sănătate proastă, a fost depistat cu coronavirus. 

Astfel, a treia şi a patra etapă, care ar fi trebuit să aibă loc în Muntenegru, respectiv în Bosnia şi Herţegovina, la finalul lui iunie şi la începutul lunii iulie, au fost anulate.

Întors acasă, tenismenul s-a testat, iar rezultatul a fost pozitiv. "Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi. Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (n.r. soţia sa) în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare", a spus Djokovic, potrivit aceleaşi surse. 

În acelaşi comunicat el a răspuns şi criticilor aduse după organizarea turneului. "Noi am organizat turneul în momentul când virusul slăbea, crezând că sunt întrunite condiţiile pentru desfăşurarea sa", a adăugat el, subliniind că Adria Tour şi-a propus să trimită "mesaje de solidaritate, de respect, de fair-play".

Pe lângă el au mai fost infectaţi cu coronavirus şi sârbul Viktor Troicki, bulgarul Grigor Dimitrov şi croatului Borna Coric, toţi fiind pe lista jucătorilor de la Adria Tour, a mai precizat site-ul de știri sportive. Preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost de asemenea diagnosticați cu Covid-19.