Liderul opoziţiei ruse, Boris Nemţov, a fost ucis, vineri, în centrul Moscovei, anunţă agenţia Interfax care citează un comunicat guvernamental. Vladimir Putin a reacţionat la scurt timp, susţinând că asasinarea celui care a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari ai săi are toate semnele unui „asasinat la comandă” şi ale unei „provocări”.

Potrivit sursei citate, asupra fostului vicepremier în administraţia Boris Elţin şi organizator al marşurilor de protest faţă de războiul din Ucraina au fost trase patru focuri de armă. Asasinarea sa are loc cu două zile înaintea unui miting anti-război al opoziţiei.

Nemţov se plimba alături de o tânără chiar în apropierea Kremlinului, când asupra lui s-au tras patru focuri de armă din spate, cauzându-i moartea, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Interne. 

Potrivit site-ului de ştiri în limba rusă Meduza, citat de BBC, mai multe persoane au tras dintr-o maşină, după care au fugit.

Unul dintre colegii lui Nemţov, care avea 55 de ani, a confirmat decesul politicianului. „Din păcate, îi văd cadavrul chiar în faţa mea. Este foarte multă poliţie în jur”, a spus el.

În ultimul mesaj pe care Nemţov l-a postat pe Twitter, liderul opoziţiei făcea un apel pentru un marş anti-război care era planificat pentru duminică.