Preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, candidat în Colegiul 3 Senat (Oradea Sud-Salonta) îi acuză voalat pe contracandidaţii din USL că fac presiuni asupra unor PDL-işti dar şi asupra unor oameni de rând, ameninţându-i.

Roata se învârte

"Vreau să trag un semnal de alarmă. Chiar dacă unii candidaţi se găsesc la putere, să nu folosească metode de ameninţare la adresa populaţiei şi a unor oameni de-ai noştri, că nu este bine şi nu este corect! Ce ne facem? Pentru că roata se învârte. Noi am fost la guvernare, eu am fost prefect, şi nu cred că se întâmplau asemenea lucruri pe vremea aceea", a spus candidatul.

Fără să intre în plan concret, PDL-istul a afirmat că "nu este corect ca să folosim asemenea metode pentru a intimida populaţia", şi anume cu ameninţări cu "tot felul de instituţii pe care le au la îndemână".

Solicitat de BIHOREANUL să exemplifice concret la cine anume se referă, liderul PDL a refuzat să intre în detalii. "Deocamdată v-am spus atât şi altă dată o să vă dau şi exemple", a spus Ghilea. Tot la întrebări, el a spus că presiunile au fost făcute pentru ca oamenii să voteze cu candidaţi ai USL.

Limbajul lui Becali

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele interimar al PDL Bihor a făcut şi el referire la discursurile nepotrivite ale reprezentanţilor USL, exemplificând cu remarca lui Cristian Bodea, care a zis că gestul lui Radu Ţîrle de a copia citatele este "de rahat", la scandalul lui Bodea cu PSD-istul Ioan Mang, dar şi făcând referire la o ieşire, din 2008, de-a lui Valeriu Boieriu, care spunea, despre Octavian Bot, că "este un mercenar specializat în aruncarea cu căcat".

"Am obligaţia să condamn deschis gravele derapaje de limbaj pe care le-am constatat la competitorii noştri politici. Faptul că liderii USL, colegi ai domnului Gigi Becali, au împrumutat limbajul lui, nu-i ajută cu nimic pe bihoreni. Sigur, s-au mai întâmplat asemenea derapaje. Eu am mai avut parte de ele când am fost prefect. N-am răspuns niciodată cu asemenea exprimări şi nu o să răspundem nici acum", a spus el.

Pe de altă parte, candidatul a vorbit, din nou, şi despre proiectele ARD pentru Parlament. Între acestea, preşedintele PDL Bihor a enumerat reducerea cotei unice de la 16 la 12%, creşterea salariului minim pe economie, de la 700 la 850 de lei de la 1 ianuarie 2013 respectiv la 1.000 de lei în 2015, îmbunătăţirea accesului la serviciile de urgenţă, proiectul "prima fermă", cu măsuri în urma cărora producătorii locali să beneficieze de puncte de desfacere locale, fără să fie nevoiţi să apeleze la verigi intermediare.