Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost audiat, luni dimineaţă, la sediul DNA Bucureşti, în legătură cu accidentul de la începutul acestei luni în care a fost implicată maşina sa, condusă de şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa.

"Am fost chemat în calitate de martor în dosarul 175/2016", le-a declarat Vasile Blaga jurnaliştilor, precizând ca "nu are habar" despre ce e vorba, arată agenţia Agerpres. Blaga a stat la DNA circa 30 de minute, iar la plecare a precizat că dosarul vizează un accident rutier uşor produs în data de 5 septembrie 2016.

Accidentul la care face referire este cel provocat de şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, când, aflat în drum spre Bucureşti, ofiţerul a intrat cu maşina pe contrasens, în depăşirea unui autotren, şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus.

După cum a dezvăluit presa, Popa conducea nu maşina personală sau una a instituţiei, ci BMW-ul aparţinând copreşedintelui PNL, Vasile Blaga. "Maşina condusă de şeful poliţiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de înmatriculare BH-20-ASW, aparţine co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro că Vasile Blaga conduce un BMW cu numarul BH-20-ASW", scria portalul de ştiri.

"Domnul Liviu Popa este un prieten de familie al domnului Vasile Blaga şi i-a solicitat acestuia să îi împrumute maşina pentru o deplasare în Bucureşti, fiind în concediu. Domnul Blaga îşi exprimă regretul în cazul în care au fost persoane afectate de acest incident şi speră ca toate persoanele implicate să fie sănătoase", preciza la vremea respectivă consilierul liderului PNL, Mihai Şomfelean.

Citiţi pe această temă şi articolele:

Percheziţii la sediul Poliţiei Bihor, dar şi acasă la chestorul Liviu Popa

Relaţie veche: Audierea lui Vasile Blaga are legătură cu dosarul în care a fost percheziţionat şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa