Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunţat luni seară că liderul reţelei teroriste Al-Qaida a fost ucis printr-un atac cu dronă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Acesta a făcut publică informaţia în direct la televiziunea americană. „Sâmbătă, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra Kabulului, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri. S-a făcut dreptate şi acest lider terorist nu mai este", a spus el într-un discurs susţinut la Casa Albă.

Biden a mai precizat şi că nimeni altcineva din familia liderului reţelei nu a fost rănit.

„Când am încheiat misiunea noastră militară în Afganistan în urmă cu aproape un an, am luat decizia că, după 20 de ani de război, SUA nu mai aveau nevoie de mii de soldaţi pe pământul Afganistanului pentru a-i proteja pe americani de teroriştii care încearcă să ne facă rău. Şi am promis poporului american că vom continua să desfăşurăm operaţiuni eficiente de combatere a terorismului în Afganistan şi nu numai. Exact asta am făcut", a spus Biden.

Site-u de ştiri Digi24.ro notează că drona a fost dotată cu două rachete Hellfire şi că nu a fost nevoie de nicio prezenţă militară americană la sol. Acest lucru este o dovadă, în opinia preşedintelui, a capacităţii SUA de "a identifica şi localiza chiar şi cei mai căutaţi terorişti din lume şi de a lua măsuri pentru a-i elimina".

Liderul SUA a mai precizat şi că şeful reţelei teroriste a fost reperat de mai multe ori, stând la balconul unei case, unde a şi fost lovit de rachetele dronei în cele din urmă.

Zawahiri a fost unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume, iar Statele Unite au promis 25 de milioane de dolari pentru orice informaţie care permitea să fie găsit. El a preluat conducerea Al-Qaida în 2011, după moartea lui Osama bin Laden, ucis, la rândul său, de un comando american în Pakistan, mai notează sursa citată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!