După eşecul cu Ioan Mang la şefia Ministerului Educaţiei, Universitatea din Oradea tot a reuşit să îşi impună un reprezentant în minister.

Din această săptămână, liderul sindicatului Corpului Profesional Universitar al Universităţii orădene, fost candidat la funcţia de rector în alegerile din acest an, Gheorghe Constantin Ionescu, lucrează în minister. Ionescu este consilier al ministrului Educaţiei, Liviu Pop, pe probleme de învăţământ superior.

"E mult spus consilier, pentru că încă nu am o decizie de numire oficială. Sunt un colaborator al domnului ministru pe probleme de învăţământ superior. Acum sunt probleme stringente care trebuie rezolvate, nu ne-am oprit să facem un act oficial", a declarat Ionescu, miercuri, pentru BIHOREANUL. De altfel, nici conducerea Universităţii orădene nu a fost încă înştiinţată oficial de noua poziţie a lui Ionescu, care este profesor universitar al Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură.

Potrivit lui Ionescu, de luni lucrează deja la Bucureşti, la solicitarea directă a ministrului Liviu Pop. "Ne cunoaştem de vreo 5 ani, am conlucrat pe linie sindicală", a precizat Ionescu. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a fost, înainte de a fi numit ministru, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Pe aceeaşi filieră sindicală, ocolind nominalizările partidelor politice membre ale alianţei USL, a fost făcută şi prima nominalizare a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, în persoana PSD-istului Dan Matei, înlocuit apoi, după trei zile, cu tot penibilul de rigoare, cu liberalul Daniel Negrean.