Silviu Dehelean, care deschide lista USR Plus pentru Camera Deputaţilor, a votat, în jurul orei 10, la secţia de la Liceul Aurel Lazăr din Oradea, stând ceva mai mult în cabina de vot căci, a mărturisit el, i s-au aburit ochelarii şi a vrut să se asigure că pune ştampila unde trebuie. După ce a ieşit din secţie, Dehelean le-a răspuns jurnaliştilor că este încrezător că va obţine un nou mandat de deputat, dar nu a vrut să facă alte estimări legate de rezultatele alegerilor parlamentare. 

"Am votat pentru un Parlament mai integru, care să se ocupe de problemele românilor mai mult şi mai puţin de interesul personal. Toţi ştim ce a făcut Parlamentul în ultimii 4 ani, iar asta nu trebuie să se mai repete", a spus Silviu Dehelean. 

De asemenea, el a spus că a votat "în aşa fel încât românii să aibă acces la sănătate de calitate, la educaţie, la infrastructură". 

Liderul USR Bihor nu a vrut să se pronunţe legat de felul în care ar putea arăta harta politică a judeţului după numărarea voturilor. "Rămâne să vedem. Eu nu mai fac pronosticuri. Sunt încrezător că vom avea un rezultat bun, dar rămâne să vedem cât", a spus el. Întrebat dacă crede că va mai câştiga un mandat, el a spus "da, sunt încrezător". 

Cu câteva minute înaintea candidatului USR Plus, la aceeaşi secţie a votat şi PSD-istul Emilian Pavel, al treilea pe lista PSD Bihor pentru Camera Deputaţilor (după Ioan Mang şi Steluţa Cătăniciu). Social-democratul s-a dus la vot, ca de obicei, însoţit de soţia sa.