Pe 10 şi 11 iunie, la Vadu Crişului se organizează o nouă ediţie a Târgului de la Vama Sării, cu tradiţionala sosire a plutei cu sare pe Crişul Repede, concurs de gătit bogracs şi o serie de concerte, între care unele cu invitaţi celebri, şi anume Lidia Buble, Alina Eremia şi Iris.

Târgul de la Vama Sării va debuta, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17, cu sosirea plutei cu sare pe Crişul Repede, fiind reprodusă vămuirea sării, aşa cum se făcea în secolul XVII, când la Vadu Crişului era vama spre Câmpia Panonică.

Momentul va fi urmat de vernisarea unei expoziţii a fotografului Ovi D. Pop intitulată "Portus Crysy". De la ora 18 pe scenă vor urca formaţii artistice din comuna Vadu Crişului, urmate, de la ora 21, de Ansamblul Folcloric Stelele Bihorului, respectiv de discotecă în aer liber.

Sărbătoarea va continua, duminică, 11 iunie, când, de la ora 9, tot pe terenul de fotbal din comună va începe un concurs de gătit bogracs. De la ora 12.15, prin comună vor trece în alai mai multe formaţii artistice din localităţile de pe Valea Crişului Repede, prezentând portul şi tradiţiile specifice acestei zone. Toate formaţiile vor concura apoi într-un festival-concurs.

În program a mai fost inclusă o lansare de porumbei voiajori (ora 12.45) şi premierea celui mai gustos bogracs (ora 16). Seara, pe scena amenajată de organizatori vor cânta Mario, a harmonikas din Ungaria, iar apoi, de la ora 20, Alina Eremia, de la ora 21 Lidia Buble, iar de la ora 22 pe scenă va urca trupa Iris, cu Cristi Minculescu. Sărbătoarea va fi marcată şi cu un foc de artificii, programat la ora 23.30, şi urmat de discotecă în aer liber. Evenimentul va fi prezentat de Mihai Dacin.

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Vadu Crişului, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Căminul Cultural Vadu Crişului.