Şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a adus anumite lămuriri în ceea ce priveşte situaţia echipelor înscrise în Liga a II-a, dar şi o serie de întrebări fără răspuns privind formatul noului sezon.

Astfel, conform comunicatului oficial al Federaţiei, au depus cereri de înscriere pentru noua ediţie numai 30 de echipe. Nu au depus cereri Astra Giurgiu şi FC Olt Slatina, însă nici CS Buftea şi nici FC Politehnica Timişoara nu vor participa la noul sezon. Cum cererea de înscriere a celor de la Viitorul Craiova a fost respinsă, mai rămân în discuţie doar 28 de echipe, cu care s-a făcut deja o ciornă a celor două serii.

Ca atare, în Seria a II-a, cea de vest, unde sunt şi formaţiile bihorene FC Bihor şi Luceafărul Felix, ar urma să evolueze, pe lângă cele două echipe, şi CS Mioveni, Voinţa Sibiu, FCM Tg. Mureş, UTA, FC Argeş, Alro, CSM Rm. Vâlcea, FC Maramureş, Unirea Alba Iulia, Damila, ACS Recaş şi Corona Braşov.

Conform declaraţiilor oficialilor federali, aceasta nu este forma finală a seriilor, fiindcă sunt destule echipe cu probleme, care se află pe punctul de a se retrage din campionat, iar locurile rămase libere nu mai vor mai putea fi ocupate de cele retrogradate sau de alte echipe din Liga a III-a care şi-au exprimat interesul în acest sens.

În atari condiţii, dacă rămân 26 de echipe în cele două serii, probabil că va fi mutată Corona sau Mioveniul în seria I, pentru a se forma două serii de 13 echipe. Cu această ocazie, CS Mioveni a primit şi vestea cea mare, că va începe sezonul fără cele 13 puncte de penalitate.

Săptămâna viitoare urmează însă să aibă loc o întrevedere între oficiali şi reprezentanţii cluburilor, pentru a se stabili ţintarul şi noul sistem competiţional. Tocmai din cauza reducerii numărului de echipe, campionatul Ligii a II-a va începe anul acesta pe data de 1 septembrie, cu două săptămâni mai târziu decât de obicei.