Formaţiile bihorene de fotbal din Liga a III-a, Luceafărul Oradea şi CSC Sânmartin, au evoluat vineri, ambele în deplasare, în cadrul etapei din acest weekend. Este vorba despre runda cu numărul 8 a Seriei a V-a.

Deşi au fost foarte aproape să câştige ambele, în cele din urmă doar CSC Sânmartin s-a întors cu toate cele trei puncte puse în joc, în timp ce Luceafărul Oradea a pierdut în minutul 90, după ce în minutul 88 conducea cu 1-0.

Cei de la Luceafărul, lideri ai clasamentului înaintea etapei, au făcut deplasarea la Dej, acolo unde au întâlnit formaţia locală, Unirea, pe care au condus-o, după ce în minutul 67 Mihai Maxin a deschis scorul.

Când totul se îndrepta către o nouă victorie a trupei pregătite de Dragoş Militaru, pe final, în minutul 88, gazdele au egalat, prin Florin Blaj, pentru ca în minutul 90, Mihai Onicaş să dea lovitura pentru gazde şi să înscrie, aducând victoria Unirii Dej, cu scorul de 2-1.

La rândul ei, CSC Sânmartin s-a deplasat vineri la Reghin, unde a întâlnit echipa locală Avântul, o vecină de clasament, pe care a reuşit s-o învingă însă, cu 1-0.

Unicul gol al disputei de la Reghin l-a reuşit Alexandru Sorian, cel care a adus victoria elevilor antrenorului Călin Cheregi şi-n runda anterioară, când a marcat în minutul 90. Acum, fostul jucător al FC Bihor a înscris pentru CSC Sânmartin în prima repriză, în minutul 22.

Victoria cu 1-0 de a Reghin o propulsează pe formaţia din Sânmartin până pe poziţia a 4-a a clasamentului, cu 13 puncte şi +1 la adevăr.

Deşi a pierdut, Luceafărul rămâne pe primul loc, cu 18 puncte, după ce nici maramureşenii de la Fotbal Comuna Recea nu au câştigat jocul de sâmbătă de la la Zalău.


Etapa a 8-a a Seriei a V-a din Liga a III-a la fotbal:

Vineri:
Unirea Dej - Luceafărul Oradea  2-1
AFC Odorheiu Secuiesc - Industria Galda  1-3
Sănătatea Cluj - Minaur Baia Mare   2-0
Viitorul Şelimbăr - Sticla Arieşul Turda   1-1
Avântul Reghin - CSC Sânmartin  0-1

Sâmbătă:
Unirea 1924 - Metalurgistul Cugir 1-1
SCM Zalău - Fotbal Comuna Recea 0-0 
Unu Fotbal Club Gloria - CFR Cluj II 3-2