În urmă cu trei ani, ca să scape de câteva kilograme în plus, Lioara s-a dus la sală. Fără prea mult chef. Pe măsură ce a exersat, însă, a descoperit că aerobicul îi prieşte, ba chiar a început să o pasioneze.

Devenită o obişnuită a sălii de sport, s-a decis să urmeze primul curs de "personal trainer" ţinut în Oradea, iar acum le învaţă pe altele cum să arate bine făcând step-aerobic şi tae-bo, astfel că a ajuns probabil cea mai tânără antrenoare din oraş.

Mereu în formă

Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Traian Vuia, profilul Contabilitate, Lioara nu este o liceană precum oricare alta. Pe lângă orele de pregătire pentru bacalaureat, orădeanca are şi un alt program în fiecare după-amiază. Ea lasă cărţile pentru sala de aerobic, unde îşi conduce "elevele" în grele antrenamente de step-aerobic şi tae-bo, un mix în care sunt folosite şi mişcări specifice artelor marţiale.

Lioara a practicat tenis, înot, dans şi gimnastică, dar s-a axat pe aerobic de la 15 ani. "Eram ceva mai grăsuţă şi iniţial am venit la sală doar cu gândul să slăbesc. Pe urmă m-a prins microbul şi am început să mă antrenez cu plăcere", spune liceana. Între timp a urmat un curs profesional de calificare ca antrenor personal, iar de mai multe luni ţine ore la o sală din oraş.

Cea mai bună...

Chiar dacă practic a început deja o carieră, Lioara spune că nu a pus niciodată şcoala pe locul doi. În familia fetei, tatăl este şeful poliţiei din Băile Felix, iar partea feminină a familiei lucrează în şcoli. "Mama, bunica şi mătuşa sunt profesoare, şi de mică mi-am propus să nu le dezamăgesc", zice orădeanca.

La liceu a reuşit să fie prima pe şcoală din generaţia ei. Acum se pregăteşte pentru Bac şi vrea să se înscrie la Facultatea de Ştiinţe Economice, pentru ca să devină expert-contabil. "N-aş vrea să stau într-un birou toată ziua. După facultate vreau să-mi fac propriul program", plănuieşte tânăra.

Orice ar face, însă, spune că nu va renunţa la sport. "Aerobicul e un lucru pe care-l aştept încă de dimineaţă. N-aş putea să mă ocup de aerobic dacă nu mi-ar plăcea la nebunie", spune Lioara. Şi, faţă de alţi tineri de vârsta ei, ea chiar poate spune că şi-a găsit o obsesie... sănătoasă.


SUPER-ATLETICĂ
Lioara Ciugudean
Vârstă: 18 ani
Ochi: negri
Zodie: Fecioară
Înălţime: 1,60 m
Greutate: 49 kg
Măsuri: 85-61-90
Hobby: aerobic, înot