Lionel Messi, considerat de mulți cel mai bun jucător de fotbal din lume, va juca ultimul său meci într-un campionat mondial de fotbal duminică, în finala Argentina - Franța din Qatar.

Căpitanul echipei Argentinei, ajuns la vârsta de 35 de ani, a făcut acest anunț după ce a reușit să se califice în finală, învingând Croația. 

„Mă simt foarte fericit că pot realiza acest lucru, să îmi închei călătoria la Cupa Mondială disputând ultimul meu meci într-o finală. Sunt mulţi ani până la următorul Mondial (n.r. - din 2026) şi nu cred că voi mai fi capabil să o fac. Aşa că, să termin în acest mod, este cel mai bine”, a declarat Messi, citat de Reuters. 

Idolul argentinienilor, Lionel Messi, joacă la cea de-a cincea Cupă Mondială din carieră, depăşindu-i pe compatrioţii săi Diego Maradona şi Javier Mascherano, ambii cu câte patru prezenţe la turnee finale, potrivit Spotmedia.ro. 

Lionel Messi are în palmares 11 goluri marcate într-un campionat mondial, depășindu-l recent pe fostul golgheter al „selección” Gabriel Batistuta. 

Argentina, de două ori campioană a lumii, în 1978 și în 1986, va întâlni în finala Cupei Mondiale 2022 puternica echipă a Franței, campioana mondială en-titre.

Potrivit Euronews.ro, finala se va disputa duminică, de la ora 17, pe Stadionul Lusail din Qatar. 

Lionel Messi și Kylian Mbappe, colegi la echipa Paris Saint Germain, se vor afla față în față în lupta pentru trofeu, dar și pentru titlul de golgheter al Campionatului Mondial de Fotbal. La această ediție, cei doi fotbaliști au cu câte cinci goluri marcate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!