Considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, Lionel Messi (35 ani) a luat decizia de a părăsi fotbalul european și de a semna cu echipa Inter Miami din Statele Unite ale Americii.

Într-un interviu acordat ziarului Mundo Deportivo, legenda argentiniană a spus că nu a fost fericit în cei doi ani petrecuți în Paris, la echipa Paris Saint-Germain (PSG), și că asta i-a afectat și viața de familie.

„Am luat decizia de a merge la Miami. Încă nu s-a închis transferul, lipsesc unele lucruri, dar se vor rezolva. Am avut oferte de la echipe din Europa, dar nici nu le-am evaluat, pentru că dorința mea era să mă întorc la Barcelona. Am decis să părăsesc fotbalul european după câștigarea Cupei Mondiale, care era exact ce îmi lipsea pentru a-mi încheia cariera la acest nivel, și să aleg MLS pentru a mă bucura zi de zi, dar cu aceeași responsabilitate și dorință de a câștiga, însă cu mai multă liniște sufletească”, a anunțat Leo Messi, conform Hotnews.ro.

Fotbalistul a afirmat despre perioada petrecută la clubul PSG că „au fost doi ani în care nu am fost fericit, nu m-am distrat și asta mi-a afectat viața de familie”. 

El a spus, de asemenea, că decizia de a merge la Inter Miami nu a fost luată din rațiuni financiare. „Nu a fost vorba de bani, dacă era o chestiune de bani, mergeam în Arabia Saudită. Însă la mijloc au fost alte motive care m-au făcut să semnez cu Inter Miami”, a spus campionul mondial. 

Lionel Messi a declinat astfel o ofertă de la clubul Al-Hilal, din Arabia Saudită. Fotbalistul a spus că și-ar fi dorit să se întoarcă la Barcelona, dar acest lucru nu a fost posibil. „Acum, vreau să îmi închiei cariera în America, având dorința de a câștiga în continuare, însă gândindu-mă și la puțină liniște", a adăugat Messi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!