Viitoarea componenţă a Comisiei Europene a fost prezentată, pe surse, la postul Digi 24 de jurnalistul Emil Hurezeanu, care a arătat că europarlamentarul Corina Creţu va ocupa funcţia de comisar pentru Politici Regionale.

"Corina Creţu, comisar pentru Politici Regionale. Doamna Creţu, aşa cum a spus domnul Băsescu, nu a fost decât într-o perioadă ad interim în fruntea comisariatului pentru Ajutor Umanitar, în virtutea unei glume, în realitate, doamna Creţu deţine unul din cele mai importante portofolii", a spus Emil Hurezeanu.

El a arătat că, deşi nu are mandat de vicepreşedinte, România nu a fost marginalizată şi are un portofoliu important. Hurezeanu a mai arătat că cei mai mulţi dintre vicepreşedinţii noii comisii vin din ţări est-europene, care au aderat recent la Uniunea Europeană.

Politicile Regionale sunt un portofoliu important, în condiţiile în care are unul dintre cele mai mari bugete alocate. Pentru perioada 2014-2020, fondurile alocate politicii regionale şi de coeziune sunt de aproape 352 miliarde de euro.