Într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Oradea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că PSD a demarat o nouă campanie. "Azi începem o acţiune de amploare, care se va realiza în toată ţara, dar cu accent deosebit pe Ardeal. Vrem să implementăm mai multă rigoare în activitatea politică, mai multă disciplină, şi o nouă abordare a partidului faţă de cetăţeni", a declarat Dragnea. "Vrem ca oamenii noştri să redescopere strada, să intre în contact direct cu românii şi să începem şi o dinamizare a TSD".

La compatibilizare

Dragnea a declarat că a sosit în Bihor pentru a "compatibiliza" activitatea politică a PSD, PC cu PNL, iar în acest sens, până duminică, va avea mai multe discuţii cu liderii acestor formaţiuni, printre care şi cu primarul Oradiei Ilie Bolojan, cu care va aborda "atât teme politice cât şi de administraţie".

"În următoarea confruntare electorală, alegerile locale din 2012, noi ne vom lupta cu structuri politice care vor avea de partea lor instituţiile statului, de care se vor folosi, fonduri şi mijloace de intimidare", a afirmat liderul PSD. "Punem accent pe Ardeal pentru că eu cred că bătălia pentru România se va da în Ardeal", a completat Dragnea, lăudând judeţul Bihor pentru "potenţialul" pe care îl are şi declarându-se convins de faptul că în această regiune a ţării USL va avea rezultate bune.

USL Bihor, pe primul loc

Întrebat de ziarişti cum va face acea "compatibilizare" a membrilor USL, de vreme ce nu demult deputatul PSD Sorin Roman declara că în Bihor alianţa nu funcţionează, Dragnea a spus că "e firesc să existe mici ezitări în perioada de început" şi a dat asigurări că "USL Bihor va fi un model de organizare pentru celelalte din ţară, şi ştiu ce vorbesc".

"Nu este foarte uşor ca trei partide să se compatibilizeze, dar nu există piedici care nu pot fi trecute", a spus el, adăugând că rolul său este tocmai de a media animozităţile şi de a-i face pe membrii USL să înţeleagă că scopul e comun, de a îndepărta de la conducerea ţării guvernarea PDL-istă. "Nu o să mai avem situaţii în care să atacăm colegii din PNL. Vreau să le spun colegilor să se uite la cine guvernează".

Politicianul a spus că în perioada în care rămâne în Bihor va avea mai multe întâlniri atât cu membri ai PSD, cât şi cu liderii celorlalte partide, dar că în primă fază lucrurile trebuie rezolvate în partid. "Eforturile trebuie puse în comun în aşa fel încât plus cu plus să dea plus", a spus Dragnea, adăugând că asemenea acţiuni va desfăşura şi în alte judeţe ale ţării, Bihorul fiind doar primul.

UDMR să părăsească guvernarea

Secretarul general al PSD a afirmat că speră ca şi conducerea centrală a UDMR să ia exemplul formaţiunii din Bihor şi să ia "o decizie înţeleaptă", alăturându-se USL. "Sper să înţeleagă faptul că e foarte riscant pe viitor să mai susţină acest Guvern care aduce foarte mult rău României", a spus el, adăugând că astfel UDMR va fi asociat cu guvernarea PDL. Dragnea a adăugat faptul că dacă UDMR va veni în timp util de partea USL, liderii alianţei sunt dispuşi să discute, dar "USL nici nu oferă şi nici nu satisface" dorinţele nimănui.

Pe de altă parte, tot la solicitarea ziariştilor, Dragnea a amintit că PSD are în plan mai multe proiecte, menţionând, printre altele, că joi a depus la Curtea Constituţională o contestaţie cu privire la Codul Muncii, care este "o lege a sclaviei", că se lucrează la programul economic şi social al USL, la reformarea statului, dar şi la un proiect de modificare a Constituţiei. "În plus, ne propunem ca TSD vină pentru prima dată cu un program serios pentru tinerii din România. Vreau ca TSD să ia foarte în serios activitatea politică", a spus Dragnea.

La întrebările jurnaliştilor, el a menţionat, totuşi, că prin afirmaţia făcută nu a vrut să îi reproşeze ceva fostului lider al TSD, Victor Ponta, "care a avut un rol determinant în crearea TSD şi crearea unui gen de atitudine", dar lucrurile trebuie duse mai departe. "Acum, TSD e o organizaţie bună, care funcţionează. Dar dacă tinerii reuşesc să se şi organizeze, aşa cum se va întâmpla cu partidul mare, atunci chiar că pot fi politicieni de succes", a menţionat Dragnea.