Marţi a avut loc un nou termen în procesul în care Liviu Dragnea este judecat, alături de alte persoane, printre care şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana, pentru instigare la abuz în serviciu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele PSD s-a declarat nevinovat.

"Am înţeles învinuirile care mi se aduc şi nu este necesar să mi se aducă explicaţii suplimentare. Înţeleg să mă prevalez de dreptul la tăcere. Nu solicit procedura simplificată deoarece mă consider nevinovat", le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor, potrivit mediafax.ro.

Două dintre funcţionarele DGASPC şi-au recunoscut însă vina. "Este problema dumnealor (n.r. a doua inculpate care au solicitat procedura simplificată), nu schimbă cu nimic atitudinea mea şi nici adevarul. Acest dosar se bazează pe trei declaraţii, cred, care sunt neadevărate. Eu o să aduc trei martori", a spus Liviu Dragnea la finalul şedinţei de judecată.

Următorul termen de judecată va fi pe 28 martie. 

În acest dosar, procurorii DNA susţin că DGASPC Teleorman a plătit ani la rând, pe nedrept, două funcţionare care, în realitate, lucrau la sediul organizaţiei PSD.

Citeşte pe acestă temă şi articolul: "Stenograme din dosarul lui Liviu Dragnea. Şefă din DGASPC: "Ai luat bani şi am probleme din cauza ta. Eşti o nesimţită, aia eşti!""