În contextul discuţiilor privind o eventuală destituire a premierului Sorin Grindeanu, Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că toţi miniştrii, inclusiv prim ministrul au depuse la partid demisiile în alb încă din momentul formării Cabinetului, el menţionând că nu are de gând să le activeze, dat fiind că nu i se pare o procedură corectă.

Solicitat să comenteze declaraţia ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, potrivit căreia demisia sa în alb se află la PSD de când a preluat mandatul, şi întrebat dacă şi ceilalţi miniştri au procedat la fel, Dragnea a răspuns că toţi miniştrii au depus astfel de demisii în alb, într-un "moment de efuziune", când s-a format Cabinetul. "Toţi (au depuse demisiile în alb, n.r.) atunci când şi-au primit mandatele. Nici nu ştiu unde sunt depozitate aceste demisii în alb. Ei au făcut gestul ăsta, dar eu nu le folosesc", a spus Dragnea, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax.

Întrebat dacă şi premierul Grindeanu are depusă demisia în alb, Dragnea a răspuns afirmativ.

Demersul vine după ce premierul a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că pe plan internaţional este important să se transmită un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei, stabilitate fără de care economia nu poate funcţiona.

 "Pe plan internaţional este extrem de important să demonstrăm că suntem o naţiune europeană puternică. La fel de important este să transmitem un mesaj de stabilitate la nivelul guvernului şi al coaliţiei, având în vedere că acesta este unul din atuurile României. Suntem o oază de stabilitate în această regiune şi fără această stabilitate economia nu poate funcţiona", a spus Grindeanu.