Liviu Dragnea a fost validat cu unanimitate de voturi, duminică, în funcţia de preşedinte al PSD la congresul naţional al formaţiunii. În discursul său ţinut în faţa celor 4.500 de delegaţi din ţară, premierul Victor Ponta a spus că nu a demisionat de la Palatul Victoria pentru că ar fi o "trădare" să vină în locul PSD un alt guvern, în acest context. În schimb, Ponta a afirmat: "Liviu ştie din prima zi că are mandatul meu pe masă".

În schimb, Dragnea le-a transmis tuturor inclusiv lui Ponta că are de gând să-l susţină în continuare. "Victor, mergem mai departe", a spus, în discursul său, noul preşedinte al PSD.

În faţa delegaţilor din toată ţara, Liviu Dragnea a spus că membrii PSD sunt "oameni cinstiţi şi responsabili", care "s-au săturat să li se spună în faţă mereu acelaşi lucru: baroni, corupţi, comunişti". Tot Dragnea a vorbit despre realizarea unui "cod de conduită" pe care partidul să-l aplice fără excepţie. "Nu am selectat totdeauna cei mai buni oameni care să reprezinte partidul. Trebuie să începem să facem politică profesionistă. PSD va propune reînfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie şi o instituţie care să susţină pregătirea politică de stânga. Nu putem trimite în administraţie oameni insuficient pregătiţi", a mai spus acesta.

Preşedintele social-democraţilor a mai afirmat că "PSD va trece în curând prin Parlament votul prin corespondenţă, cu sau fără sprijinul opoziţiei".  De asemenea, Dragnea a creat un moment destul de tensionat când le-a cerut celor prezenţi în sală să păstreze un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste. "Vă propun un gest simbolic, dar sincer şi profund. Vreau să vă ridicaţi în picioare şi împreună să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste şi să cerem iertare că nu am făcut acest gest până acum", a spus acesta.

La congresul PSD sunt în total 21 de candidaţi pentru 14 funcţii de vicepreşedinte, dintre care 15 bărbaţi şi 6 femei, în timp ce pentru a doua funcţie în partid s-au înscris doi candidaţi, Valeriu Zgonea şi Constantin Niţă.

Patru din cele 14 funcţii de vicepreşedinte vor reveni Organizaţiei de Femei, iar candidaţii vor trebui să aleagă între poziţia de vicepreşedinte şi cea de lider de organizaţie.