Comisarul-şef Adrian Bucur a fost cel care a dat citire felicitărilor venite din partea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei, după care celor doi eroi ai acţiunii de joi le-au fost înmânate câte o plasă cu daruri, în valoare de 1.500 de lei, cadouri din partea unei asociaţii profesionale a poliţiştilor. Chestorul Liviu Popa a anticipat că aceste recompense vor fi urmate şi de consistente premii financiare.

01 politisti premiati_1.jpgVizibil emoţionaţi de situaţie şi copleşiţi de laudele şefilor, cei doi tineri poliţişti, agentul principal Opriş Tobă şi agentul Andrei Călin Covaci (foto), nu au putut spune prea multe despre ce a fost în sufletul lor atunci când au văzut că cel pe care îl urmăresc scoate arma la ei. Totuşi, unul dintre ei a asigurat că şi-au luat toate măsurile de siguranţă ca în schimbul de focuri să nu fie pusă în pericol viaţa vreunui civil. „În momentul în care urmăritul a scos pistolul, cei trei civili care erau în zonă au luat-o la fugă", declară Andrei Călin Covaci.

Prezent la acest moment, fostul şef al IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa a fost extrem de tranşant. „Cu cât sunt mai fermi în acţiune poliţiştii, cu atât e mai mic curajul infractorilor", spune Popa. Întrebat dacă cei doi poliţişti ar fi fost premiaţi în cazul în care îl împuşcau mortal pe urmărit, Popa nu a ezitat nicio secundă: „Premiul ar fi fost şi mai mare. Aveam un infractor mai puţin în judeţul Bihor - şi poate să mă dea în judecată pentru asta - dar cred că era mai bine. Infractorii reprezintă o minoritate de 1% din populaţia Bihorului!". Apoi, chestorul s-a adresat poliţiştilor prezenţi la eveniment, îndemnându-i să aibă curaj şi să folosească pistoalele din dotare de câte ori este cazul. „De asta le-aţi primit, să le folosiţi. Decât să plângă mama voastră, mai bine să plângă mama lor!", a conchis Liviu Popa.