Micuţii din Aleşd au la dispoziţie un loc de joacă nou, amenajat recent în curtea Gădiniţei cu program prelungit nr. 1, cu banii câştigaţi de oraş în cadrul concursului lansat în această vară de ADI Ecolect şi denumit "Campionatul bihorean al curăţeniei". 

Oraşul Aleşd a fost unul dintre cei şase câştigători ai locului I (judeţul a fost împărţit în şase zone) şi astfel a primit drept premiu suma de 100.000 de lei. Potrivit regulamentului, câştigătorii sunt obligaţi să folosească banii pentru realizarea unui proiect verde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport) care trebuie să fie destinat şi copiilor.

"Primăria Aleşd a amenajat curtea grădiniţei cu program prelungit nr.1, din Cartierul Şoimul. Au fost montate tobogane, hinte, un carusel şi patru bănci de odihnă. Totodată, au fost plantaţi 18 arbori din specia Catalpa Bignioides Nana, de la intrarea în curtea grădiniţei şi până la incinta acesteia. Pentru asigurarea unui loc de educare a copiilor în aer liber au fost amplasate patru mese cu câte şase scaune. În plus, au fost montate 3 coşuri pentru colectarea separată a deşeurilor. Întregul spaţiu de joacă este prevăzut cu o suprafaţă cauciucată tip tartan", se arată într-o informare transmisă joi de Consiliul Judeţean Bihor. 

De locul de joacă vor beneficia aproximativ 200 de copii de la grădiniţa cu program prelungit nr. 1, de la grădiniţa cu program normal şi de la creşa oraşului Aleşd, toate aflate în apropierea acestuia.

Valoarea totală a proiectului este de 111.883,63 de lei (fără TVA). 100 000 de lei reprezintă premiul acordat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group şi Consiliul Judeţean Bihor, restul fiind contribuţia Primăriei Aleşd.

Concursul menţionat a fost derulat de autorităţile judeţene, prin ADI Ecolect Group, în cele şase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID).

Pe lângă Aleşd, ceilalţi câştigători – Cociuba Mare, Biharia, Marghita, Sălacea şi Criştioru de Jos - sunt în diferite etape de implementare a proiectelor. 

În Cociuba Mare va fi amenajat un parc, cu loc de joacă pentru copii. În Biharia va fi realizat un parc nou şi vor fi extinse alte două. În Marghita va fi reabilitat spaţiul de joacă pentru copii aflat pe strada Aleea Înfrăţirii. În Sălacea, Primăria va amenaja un loc de joacă pentru copii în centrul localităţii, iar comuna Criştioru de Jos va amenaja spaţii de joacă pentru copii în localităţile Criştioru de Jos, Sălişte de Vaşcău şi Poiana. În plus, va moderniza zona de agrement "La Izvorul lui Horea", care se află între localităţile Sălişte de Vaşcău şi Poiana.