Starea podului din localitatea Tăut, comuna Batăr, îi nemulţumeşte pe săteni de ani de zile, acesta fiind trecut de basculante de mare tonaj şi, ca atare, fiind tot mai şubred şi plin de gropi.

Un cititor a sesizat, recent, BIHOREANUL cu privire la faptul că situaţia se perpetuează. "Podul de pe Crişul Negru din Tăut este foarte circulat, mai ales de basculante de mare tonaj, şi este într-o situaţie jalnică. Autorităţile judeţene nu se gândesc la ce pericole ne expun, mai ales că peste podul acesta trec şi microbuze cu copii. Podul necesită reparaţii urgente", a arătat locuitorul comunei Batăr.

BIHOREANUL a cerut precizări pe această temă din partea Consiliului Judeţean Bihor, răspunzător de starea drumului respectiv din care face parte şi acest pod rutier. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, începând de luna aceasta vor începe lucrări de reparaţii, mai precis parapeţii vor fi înlocuiţi cu unii zincaţi, iar gropile vor fi plombate.

"La sfârşitul lunii mai, podul va fi cuprins în lucrări de întreţinere pe baza contractului de siguranţă a circulaţiei. Parapeţii metalici sunt îndoiţi, aceştia urmând a fi schimbaţi. În locul lor se vor monta parapeţi zincaţi", a precizat Adrian Şimon, consilier în cadrul Cabinetului Preşedintelui Pasztor Sandor.

În ceea ce priveşte calea de rulare, potrivit aceleiaşi surse, "gropile vor fi plombate, foarte posibil chiar în cursul lunii mai, în baza contractului de reparaţii curente - întreţinere, plombare şi covor". Consiliul Judeţean nu programează, însă, intervenţii la structura de rezistenţă a podului.

În 2011, BIHOREANUL scria cum drumurile din comuna Batăr, inclusiv podul din localitatea Tăut, sunt serios afectate de autovehiculele de mare tonaj care le traversează în drum spre şi dinspre balastiera de unde milionarul salontan Dorel Ungur îşi aproviziona şantierele cu pietriş şi nisip.