Locatarii unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare din Oradea s-au speriat serios, joi seară, când casa scării a fost inundată cu fum.

Un vecin de-al lor a adormit, uitând o oală pe foc, aşa că a fost nevoie de intervenţia pompierilor atât pentru a-l evacua, cât şi pentru a ventila imobilul.

Alerta s-a dat în jurul orei 19.30, apelantul numărului unic de urgenţă 112 precizând că din apartamentul de la etajul 7 iese fum dens. "La adresa indicată au fost mobilizaţi de urgenţă pompierii militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, care, ajunşi la locul intervenţiei, au evacuat proprietarul apartamentului, predându-l echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat primul ajutor, şi au acţionat pentru ventilarea locuinţei şi a casei scării care erau inundate cu fum", a transmis maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, printr-un comunicat de presă remis vineri.

Din fericire, bărbatul vinovat, un orădean în vârstă de 64 de ani, s-a trezit suficient de repede încât să se poată salva, el prezentând o uşoară intoxicaţie cu fum.