Un incendiu a cuprins, sâmbătă, locomotiva trenului InterRegio 1920 Mangalia-Oradea lângă gara Chişineu Criş. Aproximativ 120 de persoane au fost evacuate de către pompieri.

Potrivit G4Media, care citează un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge focul izbucnit în interiorul locomotivei diesel, care nu a putut fi decuplată de la garnitura de tren.

"Persoanele din tren, aproximativ 120, au fost evacuate de către pompieri, iar o mare parte s-au evacuat singure”, a transmis ISU Arad, conform publicaţiei. 

Trenul se îndrepta spre Oradea şi avea deja o întârziere de peste 160 de minute la sosirea în Chișineu-Criș, scrie şi Aradon.ro.

Garnitura a pornit vineri la ora 15.55 de la Mangalia, iar la plecarea din gara Medgidia, avea deja o întârziere de 110 minute. În gara Ilia, din judeţul Hunedoara, trenul ar fi trebuit să ajungă la ora 6.33, dar a ajuns abia după ora 9, cu 186 de minute mai târziu, iar prin Chişineu Criş ar fi trebuit să treacă la 10.03, dar a sosit la ora 13. 

CFR: A fost doar fum, fără foc

Într-un comunicat făcut public sâmbătă pe marginea incidentului, CFR Călători pretinde, însă, că "nu a fost nicio clipă vorba despre foc, respectiv incendiu", că "degajarea de fum a fost izolată de personalul de locomotivă cu mijlocele din dotare" şi că "siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol". 

De asemenea, reprezentanţii Căilor Ferate Române susţin că evacuarea călătorilor s-a făcut doar preventiv, "până la îndepărtarea degajării de fum". "Au fost mutaţi călătorii din primul vagon, cel de lângă locomotivă, în celelalte vagoane", însă toţi călătorii au rămas în tren, neexistând risc de incendiu.

"Conform procedurilor mecanicul de locomotivă a anunțat la 112 acest incident, fapt care explică prezența pompierilor la fața locului, intervenția lor nemaifiind necesară în acest caz", au transmis reprezentanţii CFR Călători. 

Întârzieri şi scuze

Pe de altă parte, referitor la întârzierea uriaşă înregistrată, oficialii companiei dau vina pe incendiul de vegetaţie din seara zilei de 28 iunie, dintre Medgidia şi Mircea Vodă. "IR 1920 Mangalia – Oradea a plecat ieri seară din stația Medgidia, conform dispoziților CFR SA, cu o întârziere de 110 minute", se mai arată în comunicat, precizând că, până la Chişineu Criş, întârzierea a crescut la 174 minute din cauza "restricților de viteză și a lucrărilor operate pe șinele de cale ferată".  "Reîncadrarea trenului IR 192 Mangalia – Oradea în graficul de circulație controlat este gestionat de CFR SA . CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate", a mai transmis compania. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!