"Ca urmare a fenomenelor meteorologice produse, în localitatea Meziad, comuna Remetea, ţigla a fost căzută parţial de pe opt case, iar alimentarea cu energia electrică a fost întreruptă. Situaţia a fost gestionată de către membrii comitetului local pentru situaţii de urgenţă", a declarat sâmbătă pentru BIHOREANUL locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Mai multe echipe ale Electrica acţionează încă la Meziad, dar şi în alte localităţi din Bihor pentru a le reda consumatorilor curent. La Meziad situaţia este mai complexă deoarece pentru remedierea problemelor este nevoie de defrişări.

La Oradea, în urma furtunii de vineri seară, mai multe străzi au fost inundate, vântul a scos copaci din rădăcini, iar patru autoturisme au fost avariate de un acoperiş desprins chiar de pe clădirea unei firme de construcţii. "Totodată au fost înfundate canalele pluviale pe străzile Louis Pasteur, Branului, Micu Klein, B-dul Decebal, Octavian Goga şi Ursului. În total, 6 maşini au fost avariate, pentru că peste altele două au căzut copaci", a mai precizat Herţe.