Primăria orașului Aleșd, una dintre câștigătoarele ediției din acest an a „Campionatului bihorean al curățeniei”, a investit întreaga sumă în amenajarea a două noi locuri de joacă.

Unul a fost realizat în curtea creșei, iar celălalt în spatele bibliotecii orășenești Octavian Goga, ambele fiind dotate cu tobogan, leagăn, carusel și bănci de odihnă. Totodată, au fost plantați arbori și au fost amplasate coșuri pentru colectarea separată a deșeurilor.

Valoarea proiectului a fost de 100.000 lei, cu TVA inclusă. 90.000 de lei a fost premiul I oferit la ediția din această vară a Campionatului Curățeniei de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, iar Primăria Aleșd a contribuit cu 10.000 lei.

La concurs au participat 94 de primării din cele 100 eligibile (municipalitatea orădeană nefiind în această situație).

În funcție de cantitatea de deșeuri colectate la acțiunile de igienizare, au fost acordate câte trei premii în fiecare dintre cele șase zone de operare a deșeurilor, locul  I fiind recompensat cu 100.000 lei, locul II cu 50.000 lei, iar locul III cu 30.000 lei. Câte 10% din fiecare premiu a fost destinat comunităților locale de voluntari „EcoClub Bihor”, constituite la nivelul școlilor.

Zona din care face parte orașul Aleșd mai cuprinde comunele Aştileu, Auşeu, Borod, Bratca, Brusturi, Bulz, Lugaşu de Jos, Măgeşti, Şinteu, Şuncuiuş, Ţeţchea și Vadu Crişului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!