Suma de 100.000 lei câștigată anul trecut de Primăria comunei Criștioru de Jos în cadrul campaniei Luna Curățeniei a fost investită în amenajarea unor locuri de joacă pentru copii și a unor incinte pentru depozitarea deșeurilor, a anunțat Consiliul Județean Bihor, care a organizat competiția împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Bihor.

Locurile de joacă au fost amenajate în satele Criștioru de Jos (valoarea acestuia fiind de 46.943 lei), Poiana (16.146 lei) și Săliște de Vașcău (12.098 lei).

De asemenea, în comună au fost amplasate incinte metalice cu pubele pentru colectarea separată a deșeurilor. Valoarea celor patru platforme de deșeuri se ridică la 26.201 lei.

Luna Curățeniei în Bihor a cuprins și anul trecut, la fel ca anul acesta, o întrecere numită „Campionatul bihorean al curățeniei”, desfășurată în cele șase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, în Zona Metropolitană Oradea (fără municipiul reședință de județ) și în jurul orașelor Aleșd, Salonta, Beiuș, Marghita și Săcueni, Valea lui Mihai.

Fiecare unitate administrativ-teritorială dintr-o zonă a concurat cu celelalte UAT-uri din zona sa, fiind decernate 18 premii, câte 3 în fiecare zonă. În urma concursului, 6 primării au câștigat câte un premiu de 100.000 de lei, fiind obligate să folosească banii pentru realizarea unui proiect verde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport) care trebuie să fie destinat și copiilor.

Luna Curățeniei a fost organizată și în acest an și s-a desfășurat de la începutul lunii mai, campania fiind spre final, iar rezultatele urmând să fie anunțate luna viitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!