Orădenii sunt invitați să descopere locuri interesante, văzute prin obiectivul fotografei Adriana Ceaușescu, o farmacistă din Timișoara care în ultimii 7 ani și-a descoperit pasiunea pentru această artă.

Expoziția „Locuri. Oameni. Stări” se va deschide joi, de la ora 17.30, la Filarmonica din Oradea, în organizarea fotoclubului Varadinum.

Amatoare de călătorii, Adriana Ceaușescu a imortalizat locuri pe care le-a vizitat și oamenii întâlniți. „Mă exprim prin fotografie, cu siguranță e marea mea dragoste”, spune artista. A cochetat și cu pictura, însă acum simte că emoțiile le redă cel mai bine cu aparatul ei Nikon D750.

În ultimii ani, fotografa a primit mai multe premii pentru fotografiile ei, inclusiv internaționale. De asemenea, a fost inclusă în Top 35 fotografi din România.

„Fotografia a fost pentru mine o întâmplare miraculoasă care mi-a schimbat viața definitiv, pretextul extraordinar de a vedea lumea, de a cunoaște oameni, caractere, figuri și de a păstra vii experiențele frumoase sau teribile de-a lungul călătoriei. Nu pot spune că am găsit nișa care mă atrage cel mai mult, încă experimentez, studiez portretistica, landscape, mă atrage fine art ca un magnet, sunt fascinată să explorez strada și poveștile pe care aceasta ți le oferă. Probabil la un moment dat stilul meu va căpăta contur, dar până atunci am hotărât să mă bucur de călătorie și de cei care mă însoțesc”, a mai spus artista.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!