Unul dintre cele mai cunoscute localuri din Oradea, Lord’s Pub, se va redeschide sâmbătă, 14 decembrie, cu un recital acustic numit "O chitară, o voce, un suflet", susţinut de cunoscutul rocker orădean Călin Pop.

Firma care deţine pub-ul este în insolvenţă, iar în 2018 Tribunalul Bihor a aprobat un plan de reorganizare pe trei ani propus de administratorul judiciar al Lord’s Pub.

"Se redeschide pub-ul. A fost închis şi s-a renovat. Va fi un pub rock, ceea ce a fost odată, ceea ce îl defineşte şi consacră", a spus Cristian Cociuban, administratorul special al firmei, pentru BIHOREANUL.

Localul a fost închis în luna noiembrie a anului trecut, iar de atunci a rămas cu obloanele trase, chiar dacă iniţial se vorbea despre o redeschidere mai rapidă.

Petrecerea dedicată redeschiderii Lord’s este programată sâmbătă, de la ora 20, cu DJ-ul rezident Camel, iar dress code-ul este "casual". Concertul lui Călin Pop este programat să înceapă la ora 22.

Pe de altă parte, Călin Pop a lansat recent un nou videoclip pentru "Jocul ursului", o piesă inclusă pe albumul "Ritual de iarnă", apărut la Soft Records.

"Provenind de la geto-daci, în tradiţia rurală precreştină, "Jocul ursului" ca ritual alungă demonii, spiritele rele. Legenda spune că ursul aduce bunăstare, sănătate şi noroc, dacă îţi calcă gospodăria. Se practică la noi încă în zone din Moldova", explică solistul.