Forma bună din această vară a sportivilor orădeni legitimaţi la clubul LPS Bihorul continuă. După ce atleta Ligia Grozav şi-a adjudecat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Atletism juniori II, şi la judo apar rezultate remarcabile la nivel internaţional.

La Campionatele Balcanice din Grecia, de la Tessaloniki, desfăşurate în perioada 8-10 iulie, judoka Lorena Podelenczki a reuşit să-şi învingă toate adversarele şi, în limitele categoriei 73 kg a juniorilor mari, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, adjudecându-şi medalia de aur.

Lorena Podelenczki este antrenată de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko, cei care afirmă despre noua campioană balcanică faptul că "a obţinut un rezultat extraordinar, având în vedere că este în primul an la noua categorie de vârstă, cea a juniorilor mari".

În Grecia, reprezentanţii secţiei de judo de la LPS Bihorul au mai obţinut încă două medalii de bronz, prin Mircea Pop, la juniori I, categoria 60 kg, şi Răzvan Bodea, la cadeţi, categoria 81 kg.

Iniţial, delegaţia clubului orădean trebuia să cuprindă cinci sportivi la Balcaniada de judo juniori şi cadeţi, dar Patricia Petraş şi Larisa Florian nu au mai putut face deplasarea din cauza unor accidentări.

Săptămâna viitoare judoka orădeni vor fi prezenţi la Festivalul Tineretului European din Turcia de la Trabzon, unde de la LPS vor participa Patricia Petraş (48 kg), Larisa Florian (52 kg) şi Răzvan Bodea (81 kg), iar de la CS Crişul, Barna Ruth (44 kg).