Lotul CSM U Oradea a fost lărgit. Reprezentanţii echipei au precizat, joi, într-un comunicat de presă, că echipei de baschet orădene i se va alătura din nou Silviu Lupusavei, jucător în vârstă de 33 de ani, care a mai jucat aici în perioada 2011-2013.

Lupusavei a început sezonul actual alături de Ţtiinţa Bucureşti la nivelul Ligii I. Potrivit site-ului FR Baschet, Lupusavei a avut medii de 12.8 puncte, 2.8 recuperări, 2.0 pase decisive şi 1.8 intercepţii pentru 10.8 la eficienţă în 24:13 minute pe meci alături de formaţia bucureşteană.

În cei doi ani petrecuţi la Oradea, Lupusavei a înscris 143 coşuri de trei puncte şi a avut un procentaj de 44% la acest gen de aruncări. El va semna un nou contract cu CSM U Oradea "după îndeplinirea mai multor formalităţi".

"Având în vedere că am avut nenumărat probleme medicale în lotul actual, am considerat că este foarte important să avem un număr suficient de jucători care să participe atât la antrenamente cât şi la meciuri. E un jucător român care a confirmat la Oradea şi sperăm să confirme în continuare", a declarat managerul Şerban Sere pentru BIHOREANUL.

De asemenea, potrivit managerului CSM U Oradea, prin aducerea lui Silviu Lupusavei, staff-ul tehnic va putea aborda mai multe formule de joc în funcţie de adversarul pe care-l întâlneşte echipa.

Asta în condiţiile în care regulamentul Ligii Naţionale de Baschet permite folosirea într-un meci a maxim şase jucători străini înscrişi pe foaia de joc. Tocmai de aceea, de exemplu, la cel mai recent joc, disputat împotriva echipei Tofas Bursa, în Euro Challenge, shooter-ul Radovan Markovic nu a îmbrăcat echipamentul de joc al CSM U Oradea.

Legat de cele mai recente meciuri ale CSM U Oradea, pierdute de baschetbaliştii orădeni, managerul Şerban Sere a afirmat că acestea au venit pe fondul numeroaselor accidentări din lotul actual. "Numai de câteva zile ne antrenăm în formulă completă. Lumea trebuie să aibă răbdare cu echipa aceasta", a mai precizat Sere.