În numai trei zile, numărul persoanelor care s-au prezentat la sediile Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor pentru a revendica premii, prezentând bonurile câştigătoare la prima loterie organizată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, s-a mărit de peste două ori.

"Potrivit datelor pe care le avem până acum, la AJFP şi la serviciile teritoriale fiscale din judeţ s-au prezentat 233 de persoane în întregul judeţ, dintre care 178 în Oradea, pentru a depune bonurile fiscale câştigătoare şi a solicita plata premiilor", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al AJFP Bihor, Vasile Farc. Datele centralizate au fost colectate până joi la ora 16.00, astfel că următoarea raportare, care va fi făcută luni, incluzând şi informaţiile înregistrate în cursul zilei de vineri, vor indica un număr şi mai mare de câştigători.

Marţi, în prima zi în care câştigătorii loteriei bonurilor fiscale au putut să-şi revendice premiile, în Bihor făcuseră acest lucru 35 de persoane.

Un calcul simplu arată că dacă în fiecare judeţ ar exista, în medie, 300 de câştigători, premiul fiecăruia ar fi de 83,33 lei, sumă rezultată prin împărţirea celui 1 milion lei pus la bătaie de ANAF la numărul total de câştigători.   

La finele anului trecut, Ministerul Finanţelor aprecia că la extragerile lunare ale loteriei fiscale vor fi acordate 160 premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a ANAF, valoarea preconizată a fiecărui premiu urmând să fie de 1.200 lei.

Revendicarea premiilor după prima ediţie a loteriei bonurilor fiscale se poate face până în 13 mai, iar plata premiilor se va face de către ANAF în 60 de zile. Următoarea extragere a loteriei bonurilor fiscale este programată pe data de 17 mai.