După eşecul înregistrat cu prima loterie a bonurilor, când valoarea premiului a ajuns la puţin peste 50 de lei, comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, modificarea Ordonanţei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale.
Cum se va putea aşa ceva? Făcând extrageri după extrageri…
Potrivit businessmagazin.ro, unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a va fi depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional.
Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va face o nouă extragere, aleatorie, a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare din totalitatea bonurilor fiscale din listă, menţionează sursa citată.
Pentru asigurarea transparenţei, o listă privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţei Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală.
După votul de marţi, următorul pas va fi dezbaterea Ordonanţei în plenul Camerei Deputaţilor.
Pentru prima extragere din cadrul Loteriei Bonurilor, desfăşurată a doua zi după Paşti, nu mai puţin de 18.215 cereri de revendicare a premiilor au fost depuse, până la termenul limită de 15 mai, la administraţiile financiare din toată ţara. Astfel, dacă toate bonurile ar fi validate, câştigul la loterie ar fi de 54,9 lei.
Valoarea mică a premiului l-a determinat pe ministrul Finanţelor să ceară modificarea regulamentului, pentru toate bonurile câştigătoare aferente unei zile, să fie selectaţi doar 100 de câştigători, astfel încât suma primită să fie consistentă, iar solicitarea bonului să fie stimulată.
Următoarea extragere de bonuri fiscale este programată pentru luna iulie.