Judeţul Bihor va avea şi în noul sezon competiţional trei echipe în campionatul Ligii a III-a la fotbal.

Dacă FC Bihor Oradea a promovat în Liga a II-a, în schimb a avansat din Liga a IV-a echipa CS Diosig. În acest fel, Crişul Sântandrei, Lotus Băile Felix şi CS Diosig sunt echipele bihorene care vor evolua în ediţia 2024-2025 a eşalonului al treilea.

Cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut, echipele nu vor face parte din aceeaşi serie. Astfel, dacă Lotus Băile Felix a fost repartizată în Seria a 9-a, în schimb Crişul Sântandrei şi CS Diosig vor evolua în Seria a 10-a.

Federaţia Română de Fotbal a stabilit în această săptămână componenţa celor 10 serii din Liga a III-a, astfel încât cele trei competitoare din judeţul Bihor îşi cunosc adversarele din noul sezon.

Formaţia Lotus Băile Felix a fost repartizată în Seria a 9-a, alături de echipe din judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara. Mai exact este vorba despre: Timișul Șag, SSU Politehnica Timișoara, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, CSC Peciu Nou şi CS Avântul Periam din județul Timiș; Progresul Pecica, Gloria Lunca-Teuz Cermei şi ACS Viitorul Arad din județul Arad; Minerul Lupeni din județul Hunedoara.

În Seria a 10-a, echipele Crişul Sântandrei şi CS Diosig se vor confrunta în noul sezon cu formaţii din judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş. Din Cluj sunt: Sănătatea Servicii Publice Cluj Napoca, Academia de Fotbal Viitorul Cluj şi Vulturul 2020 Mintiu Gherlii. Din judeţul Sălaj va participa doar SCM Zalău, din Maramureş sunt Minaur Baia Mare şi CSM Sighetu Marmaţiei, iar din judeţul Satu Mare, cele două Olimpii, CSM Olimpia Satu Mare şi Olimpia MCMXXI Satu Mare.

Programul jocurilor nu a fost stabilit încă, însă se ştie că prima etapă a Ligii a III-a va avea loc în ultimul weekend din această lună, pe 31 august.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!