Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor împreună cu Lotus Center Oradea şi Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu", va organiza cea de-a doua ediţie a evenimentului sportiv caritabil intitulat "24 de ore pentru un zâmbet".

Campania are scopul de a strânge de fonduri pentru secţia de oncologie a Spitalului "Gavril Curteanu". "Prin acest mecanism nou, de a susţine prin donaţii efortul fizic, alergare pe bandă şi pedalare pe spinning 24 de ore încontinuu, dorim să oferim o platformă, prin care iubitorii de sport şi nu numai pot contribui la recuperarea copiilor bolnavi de cancer", a declarat Szokolszky Istvan, unul dintre organizatori.

Cu o lună înaintea evenimentului, care va avea loc în perioada 20-21 decembrie, cei implicaţi în organizare au susţinut o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi reprezentanţii Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor, Luciana Foltuţ din partea Lotus Center, şi dr. Ritli Ladislau din partea Spitalului "Gavril Curteanu".

Pe parcursul campaniei vor fi amplasate trei benzi de alergare şi trei biciclete spinning, în cadrul complexului Lotus, la etaj, pe care vor alerga, respectiv pedala timp de 24 de ore: Szokolszky Istvan, reprezentanţii mai multor companii participante, alţi alergători, precum şi Bereczki Tibor, cel care va pedala continuu 24 de ore.

Din fondurile strânse, organizatorii îşi propun achiziţionarea a minim trei infuzoare, dispozitive indispensabile în tratarea copiilor bolnavi de cancer. Valoarea unui infusomat este de 2.000 de euro, iar donaţiile şi sponsorizările se pot face în contul: RO53INGB0000999902340276.