Încă o lovitură groaznică pentru fotbalistul Mihai Neşu. Mama sa, Monica Neşu, a decedat, luni dimineaţă, în jurul orei 4, într-un spital orădean, după o boală îndelungată.

A răpus-o, spun apropiaţii, suferinţa prin care trece Mihai, ţintuit în scaun cu rotile după accidentul suferit în urmă cu 3 ani, la un antrenament, cu echipa la care evolua atunci, FC Utrecht.

Monica suferea de mulţi ani de cancer, dar la un moment dat a trecut cu bine de această boală şi părea că se vindecase. Cunoscuţii îşi amintesc de ea cum spunea, pe vremea când urma tratamente dure, că nu ştia că îi stă atât de bine cu părul scurt, fiindcă s-ar fi tuns mai devreme.

Boala a revenit, însă, pe fond de stres, femeia fiind necăjită din cauza problemelor de sănătate ale fotbalistului, dar şi că acesta fusese părăsit de soţie.

Totuşi, Monica a fost întotdeauna optimistă şi încrezătoare, fiind cea care l-a încurajat mereu pe sportiv şi i-a insuflat încredere.

În mai 2011, la scurt timp după accidentul lui Mihai, doamna Neşu se declara convinsă că starea de spirit contează enorm în vindecarea fiului său. "E nevoie de mai mult decât tratamente medicale", povestea ea BIHOREANULUI.

Cum se ştie, cariera de jucător a lui Neşu a luat sfârşit pe 10 mai 2011, după o ciocnire cu un coleg de echipă. Impactul a fost devastator, orădeanul a căzut la pământ, devenind incapabil să mişte de la gât în jos. 

A fost dus de urgenţă la spital, unde medicii l-au diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală şi l-au supus imediat unei intervenţii chirurgicale, dar recuperarea medicală este grea. Şi-a recâştigat parţial controlul asupra braţului drept, însă nu poate, încă, să se deplaseze fără ajutorul scaunului cu rotile.

Monica Neşu va fi înmormântată miercuri, 16 aprilie, ora 13, la Capela Frenţiu, din Cimitirul Municipal.