Primăria Oradea vrea să dea un exemplu. Firma Madlev, care execută lucrările de reabilitare a străzii Vasile Stroescu din cartierul Grigorescu, riscă penalități de întârziere de 1% din valoarea lucrărilor neexecutate pentru fiecare zi de întârziere. Firma, care inițial s-a bazat pe un subantreprenor, s-a trezit în imposibilitatea de a le finaliza.

La recepția de săptămâna trecută a lucrărilor, care aveau termen de predare 20 octombrie, erau făcute doar 40% din prevederile contractului pentru modernizarea străzii, în valoare de 2,2 milioane lei.

Constructorul abia dacă a turnat primul strat de asfalt, fără să amenajeze trotuare, căi de acces și spații verzi, spre disperarea riveranilor, care au reclamat toată vara că nu văd picior de muncitor pe stradă. Pentru a închide șantierul, firma a primit o păsuire de 21 de zile, până pe 14 noiembrie, în caz contrar urmând să fie pusă la plata penalităților.

Dar, având în vedere că mai are de făcut mai bine de jumătate din lucrare, problema este nu dacă acestea se vor aplica, ci suma la care se va ridica „amenda” în final...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!