Politicienii, tot politicieni. După ce în urmă cu două săptămâni îşi anunţa candidatura ca independent, din orgoliu, pentru că, deşi fusese desemnat candidat oficial din partea partidului, PMP-iştii şi-o doreau pe Elena Udrea la Preşedinţie, Cristian Diaconescu s-a sucit, joi, de tot, ieşind în public şi exprimându-şi public susţinerea pentru fosta "blondă de la Cotroceni".

Cum se ştie Diaconescu hotărâse să candideze ca independent după ce câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public pentru schimbarea candidatului partidului la Preşedinţie. Pe 18 august, acesta anunţase că a intrat ca independent în cursa la alegerile prezidenţiale şi că va pleca din Partidul Mişcarea Populară, dar va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, pentru că nu a fost informat de preocupările colegilor săi de a o susţine pe Udrea. "M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici", zicea, la vremea respectivă Diaconescu.

Surpriza a venit joi, când acelaşi "consecvent" a anunţat că renunţă la candidatura ca independent la Preşedinţie că o va susţine pe Elena Udrea.

"Fundaţia Mişcarea Populară, al cărui preşedinte sunt, va sprijini pe Elena Udrea în demersul său şi în această candidatură. Este un anunţ cât se poate de natural, cât se poate de normal. Era o aventură din punctul meu de vedere ideea de a împărţi electoratul", a declarat Cristian Diaconescu, potrivit Digi24.ro.

"Îi mulţumesc domnului Cristian Diaconescu. Dovedeşte că este un adevărat om de stat care pune interesul naţional în faţa unui interes personal. Cred că din acest moment candidatura mea capătă şi mai mare consistenţă", a susţinut, la rândul ei, Elena Udrea.