Ministerul Sănătăţii a publicat, vineri, rezultatele la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager la serviciile de ambulanţă judeţene.

"În urma acestui concurs, noul manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor este dr. Petrişor Daniela, care a obţinut nota finală de 8,62. Dr. Gălbineanu ocupă locul 2 şi este respins, cu o notă finală de 8,26", se arată într-un comunicat postat pe siteul Ambulanţei bihorene.

Situaţia nu este definitivă, deoarece dr. Gălbineanu are posibilitatea de contesta rezultatul obţinut.

Totuşi, rezultatul este unul surprinzător, de vreme ce Gălbineanu era considerat favoritul numărul unu pentru această funcţie, el beneficiind de sprijinul PDL şi al şefului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, cu care este şi amic.

După cum BIHOREANUL a mai scris, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor a stârnit numeroase controverse, încă din vară, după ce pe 20 iunie, Daniela Petrişor, care era şefa de atunci a serviciului, era demisă subit de conducerea DSP, pentru "management defectuos", în urma unor controale fulger ale Direcţiei şi ale Ministerului Sănătăţii. Locul ei a fost luat de dr. George Gălbineanu.

Încă de atunci se zvonea că Gălbineanu era pus în funcţie nu doar pentru a se familiariza cu problemele de management ale SAJ Bihor, în vederea pregătirii acestui concurs pe post, cât mai ales pentru a-i face unele servicii şefului DSP.

De altfel, la scurt timp după numire, managerul interimar o angaja, dubios, pe fiica şefului DSP la Ambulanţă, pe un post de care nu era nevoie.

În plus, în urmă cu două săptămâni BIHOREANUL a dovedit şi că acesta a facilitat măsluirea licitaţiei pentru noul sediu al SAJ Bihor în favoarea firmei Vestind Construct, deţinută de omul de afaceri Remus Căpăţână, prietenul şefului DSP, caietul de sarcini fiind întocmit chiar cu "ajutorul" directorului general al Vestind, Puiu Dorel Cazacu, prin firma de consultanţă pe care o deţine - Levions Consulting.

Licitaţia a fost contestată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care este aşteptat să se pronunţe, însă aproape un milion de euro, primiţi de la Ministerul Sănătăţii pentru renovarea sediului, riscă să fie pierduţi, dacă nu vor fi utilizaţi până la finele anului.