Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de încetarea de drept a calităţii de preşedinte al forului a lui Valeriu Zgonea. În aceeaşi zi, fostul şef al PSD, Victor Ponta, a anunţat că vrea să fie el şeful Camerei Deputaţilor.

Anunţul a fost făcut public de Digi 24, conform căruia fostul premier aîşi va depune candidatura în conducerea partidului.

Pe de altă parte, actualul şef al PSD, Liviu Dragnea, spune că e el este cel care va decide cine va fi al treilea om în stat, lăsând să se înţeleagă că Victor Ponta ar fi mai util în campanie.

Discuţiile vin în contextul în care Valeriu Zgonea a pierdut luni funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după modificarea Regulamentului.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a constatat vacantarea postului după ce s-a reunit pentru a discuta punctul de vedere al Comisiei pentru Statut, potrivit căruia funcţia de preşedinte al forului este pierdută automat în momentul pierderii susţinerii politice, aşa cum s-a întâmplat cu Valeriu Zgonea, după excluderea din PSD.