Judecătoria Salonta a dat recent verdictul într-un proces de ultraj împotriva unei tinere de 24 ani care şi-a vărsat nervii pe un poliţist rutier după ce acesta îi amendase logodnicul prins că rula cu viteză mult prea mare în oraş.

Împreună cu contravenientul, femeia i-a trimis „la muncă, nu la furat” pe „fraierii şi incompetenţii” din Poliţie, iar când a fost încătuşată din cauza scandalului provocat, i-a aplicat unui ofiţer o lovitură sub centură, cu genunchiul, de-a văzut omul stele verzi.

La proces, tânăra a pretins că lovitura a fost o reacţie necontrolată după ce polițistul ar fi pipăit-o în timpul încătușării, variantă contrazisă, însă, de martori, așa că instanţa a decis că „a săvârșit acțiunea de lovire cu intenție directă”, „prevăzând rezultatul faptei săvârșite”.

Pe de altă parte, constatând că fata e la prima abatere şi, deci, nu se impune să fie condamnată imediat, judecătorul i-a dat o pedeapsă de 1 an şi 2 luni de închisoare, a cărei aplicare a fost amânată pe 2 ani, motivând că „se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinată”.

Poate între timp o lasă mai ușor cu karatele...