În urma desfăşurării etapei de zonă a Campionatului Naţional Şcolar la lupte greco-romane de la Braşov, Clubul Sportiv Şcolar LPS Bihorul a calificat şase sportivi la faza finală a competiţiei. Interesant este însă că dintre aceştia şase, trei sunt juniori III şi anume: Cristian Serenciuc, ocupant al locului secund la categoria 50 kg, Andrei Nedelcu, situat tot pe locul II la 54 kg, şi George Tărău, de asemenea, situat pe locul secund al categoriei 100 kg.

Ceilalţi trei sportivi orădeni calificaţi pentru etapa finală sunt: Andrei Bala, câştigătorul categoriei 58 kg, Valentin Munteanu, care s-a impus la Braşov în cadrul categoriei 76 kg, şi Paul Buzaş, situat pe locul II în limitele categoriei 69 kg.

Foarte aproape de calificare şi de podium s-au aflat însă şi Radu Fitero, în cadrul categoriei 42 kg, Remus Sime, la 76 kg, şi Ionuţ Moldovan, în limitele categoriei 69 kg, toţi trei situaţi pe locul IV.

"Deşi am avut o zonă destul de puternică, am înregistrat rezultate bune. Trebuie spus că din zona aceasta de fiecare dată iese cineva în faţă la faza finală", a declarat, la final, antrenorul orădenilor, profesorul Nelu Pop.

Tehnicianul orădean s-a arătat dezamăgit din nou de programarea întrecerilor la distanţe destul de mari la Oradea. "Şi anul trecut am fost programaţi tot la distanţe mari să evoluăm, în Dobrogea sau Moldova, şi acum la fel. Din păcate, în Ardeal nu prea se atribuie găzduirea unor asemenea întreceri", a declarat antrenorul orădean.

Acelaşi lucru se va întâmpla, spre exemplu, şi la sfârşitul săptămânii viitoare, când etapa a II-a de calificare la turneul final al Campionatului Naţional de cadeţi va avea loc la Bacău.