În deschiderea jocului de seniori dintre echipele FC Bihor şi Gloria Bistriţa, sâmbătă, pe terenul mare al Stadionului Municipal "Iuliu Bodola" s-a desfăşurat finala competiţiei "Campionii Liceelor - Trofeul FC Bihor", competiţie organizată pentru echipele de liceu de clubul FC Bihor cu ocazia împlinirii a 110 ani de fotbal în Bihor şi a 40 de ani de când formaţia fanion a judeţului poartă titulatura de FC Bihor.

Faţă în faţă s-au aflat formaţiile LPS Bihorul, care în semifinale a trecut de echipa CT Transilvania, şi GŞ "George Bariţiu", care a fost surpriza plăcută a competiţiei şi care a profitat în semifinale de retragerea formaţiei LT "Lucian Blaga". Aceasta, fiind calificată la faza finală a Cupei Coca Cola programată în acest week-end la Bucureşti, nu a mai putut continua cursa turneului organizat de clubul FC Bihor.

Mult mai experimentaţi, reprezentând şi o unitate de învăţământ de profil sportiv, elevii profesorului Ionel Negrea de la LPS Bihorul s-au impus fără probleme, cu scorul de 10-0, după ce la pauză conduceau cu 5-0.

Eroul finalei a fost Cristian Jurcă, autor a 5 goluri, care cu 8 reuşite, în total, a devenit golgheterul competiţiei. Celelalte 5 reuşite ale finalei au purtat semnăturile lui Marius Magui -3, Manea şi Tirla.

Festivitatea de premiere a competiţiei, ce a adunat la start 12 echipe de liceu din Oradea a avut loc în pauza jocului de seniori FC Bihor - Gloria Bistriţa şi a început cu premierea celor 12 profesori antrenori ai echipelor participante. Apoi, au fost decernate distincţiile pentru cel mai bun portar, lui Sorin Indrieş, de la CT Transilvania, de golgheter, lui Cristian Jurcă, de la LPS Bihorul, şi de cel mai bun jucător, lui Cristopher Sas, de la LPS Bihorul.

De precizat faptul că, pe lângă plachetele frumoase, cei trei laureaţi au primit şi câte un tricou oficial cu autografe al lui Călin Fildan, portarul echipei FC Bihor, Sorin Indrieş, al lui Adrian Mărkuş, golgheterul Cristian Jurcă şi al căpitanului Sergiu Oltean, cel mai bun jucător, Cristopher Sas. De altfel, jucătorii echipei FC Bihor au fost cei care au înmânat aceste tricouri, personal, cu excepţia lui Oltean, care era angrenat în partidă, tricoului lui fiind acordat de Iulian Petrache.

În fine, a urmat premierea celor mai bune trei echipe, care au primit fiecare trofeele aferente, pentru locul I, II şi III, precum şi medalii şi diplome pentru profesorii-antrenori.

Pe locul III s-a clasat echipa CT Transilvania, pregătită de profesorul Ionel Popa, trofeu acordat de Lucian Ciocan, pe locul II, echipa GŢ "George Bariţiu", pregătită de profesorii Alexandru Gui şi Ervin Călinescu, antrenorul Gheorghe Silaghi oferindu-le trofeul, iar pe primul loc şi merituoasa câştigătoare, formaţia LPS Bihorul, pregătită de profesorul Ionel Negrea, trofeu decernat de preşedintele FC Bihor, Şerban Morcan.

Oficialii clubului FC Bihor au dorit în încheiere să le mulţumească tuturor elevilor şi profesorilor pentru participare şi să îi aştepte "în continuare la acţiunile FC Bihor, precum şi alături de echipa favorită, formaţia fanion a judeţului".