Baschetbaliştii Liceului cu Program Sportiv (LPS) Bihorul, antrenaţi de Alin Cureş, au învins echipele din Satu Mare şi Baia Mare, în faza zonală a Cupei Liceelor, care a avut loc, în weekend, pe terenul de la LPS. Liceenii orădeni s-au calificat, astfel, în faza naţională a Cupei Liceelor, care va avea loc în perioada 6-9 mai, în Târgovişte.

Din cele şase echipe care trebuiau să se înfrunte în etapa zonală de la Oradea numai 3 au jucat, formaţiile liceenilor din Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, neprezentându-se la competiţie. "Sunt dezamăgit faţă de atitudinea unor profesori sau inspectori, care nu şi-au trimis copiii la acest concurs", a declarat Sorin Buhaş, directorul Direcţei pentru Sport a Judeţului (DSJ) Bihor, luni, într-o conferinţă de presă. Acesta a mai precizat că nu înţelege atitudinea reprezentanţilor celor trei judeţe, mai ales deoarece copiii aveau cazarea şi masa asigurată la Oradea.

Pe de altă parte, patru sportivi bihoreni s-au calificat şi ei în faza naţională a Cupei Liceelor la cros, după ce au avut rezultate bune în etapa zonală, care s-a desfăşurat, sâmbătă, în Băile Felix.

Astfel, sportivii Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, Maria Andrei şi Mircea Pestean, au reuşit să termine primii cursele de 1.800, respectiv 3.000 de metri. "Cred că cei doi liceeni au şanse mari la naţionale", a spus Iosif Korodi, inspector DSJ.

Bihorul va mai fi reprezentat la faza naţională a Cupei Liceelor de către Denisa Milian, de la Grupul Şcolar Andrei Şaguna, şi Andreea Bortoş, de la Unirea Ştei, care au reuşit să se claseze între primele zece sportive.