Echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Felix nu se dezminte şi, după ce a reuşit să obţină un egal la Mioveni, în anterioara deplasare, şi sâmbătă, în cadrul etapei a XXVI-a a Ligii a II-a a surprins plăcut şi a reuşit să cucerească un punct dintr-o deplasare grea.

Elevii antrenorului Florin Fărcaş au evoluat la Braşov, pe Stadionul Carpaţi, pe terenul viceliderei clasamentului, formaţia locală Corona, în compania căreia a remizat cu scor alb, 0-0.

Astfel, cu un joc bine organizat defensiv, echipa bihoreană a stricat socotelile gazdelor, care riscă să fie ajunse de Damila Măciuca, cu condiţia ca vâlcenii să învingă la Slatina şi atunci distanţa s-ar reduce la doar un punct pe acest final de sezon.

În prima repriză jocul a fost ceva mai încâlcit, gazdele trecându-şi în cont o singură ocazie mai periculoasă, prin Dâlbea, însă în mitanul secund acestea au atacat în permanenţă, căutând cu disperare golul care să le aducă trei puncte. Acesta nu a mai venit însă şi, astfel, bihorenii au înregistrat surpriza etapei.

La fel ca în ultimele deplasări, luceferii au terminat meciul în inferioritate numerică, atacantul Sergiu Pop fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene primite în minutele 85 şi 86.

De remarcat că este al doilea joc consecutiv în deplasare în care Luceafărul nu primeşte gol.

Pe de altă parte, intrat pe teren în minutul 65, Cristian Jurca (18 ani) a debutat oficial la Luceafărul în Liga a II-a.

Antrenorul Florin Fărcaş şi-a făcut astfel un cadou frumos de ziua lui, care a fost vineri, obţinerea unui punct important în lupta pentru evitarea retrogradării.

În cealaltă partidă de sâmbătă din etapa a XXVI-a a Ligii a II-a, Seria a II-a, tot surprinzător, FC Argeş s-a impus la Mioveni, pe terenul localnicilor de la CS cu scorul de 2-0.


Corona Braşov - Luceafărul Felix 0-0
Stadion Carpaţi. Spectatori: 200

Corona: Marc - Martac, G. Ştefan, Damian, Burlacu (73 Marcăş) - Chirciu (53 M. Ene), Dâlbea, Pastor, H. Popa (67 Leonte) - Fl. Manea, I. Coman. Antrenor: Daniel Bona

Luceafărul: Sălăjan - Letan, Cura, Mintaş, A. Achim - Ov. Ghilea (65 Cr. Jurca) - G. Bogdan, Bundea (62 Sg. Pop), Haş, Muntean - Fl. Neaga (90 Iovan). Antrenorul: Florin Farcaş
Arbitri: Adrian Ilyeş (Ploieşti) - Nicolae Megheşan (Târnăveni) şi Mihai Marica (Bistriţa)

Observatori FRF: Ioan Onicaş (Zalău) şi Marian Bucurescu (Bucureşti).