Echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Felix a încheiat turul de campionat cu un rezultat de egalitate, pe care l-a înregistrat sâmbătă la Râmnicu Vâlcea, în cadrul seriei vestice a Ligii a II-a, în fața echipei locale, CSM. Cele două formații au încheiat jocul cu 1-1, rezultat care menţine ambele echipe în subsolul clasamentului.

Gazdele au dovedit încă o dată că se descurcă mult mai greu pe teren propriu decât în deplasări, acolo unde a reușit să obțină rezultate surprinzătoare, la Braşov și Drăgăşani. Luceafărul, în schimb, cu o echipă întinerită, a evoluat frumos și a obținut ceea ce și-a propus în primul rând, să nu pierdă.

Cele două goluri ale unui joc foarte echilibrat s-au consemnat în primele minute, la interval de doar un minut. Bihorenii au reușit deschiderea scorului în minutul 11, la o fază la care Ianc a scăpat pe dreapta, iar Svarczkopf a fructificat centrarea cu gol.

La doar un minut, camerunezul N'Kongue a scăpat singur şi, la rându-i, a marcat, restabilind egalarea cu un şut lângă bară.

Repriza a doua a rămas la fel de echilibrată, portarul gazdelor, Tufişi, salvând în minutul 60, în postură de unu la unu cu Ianc, mijlocașul echipei Luceafărul trecând pe lângă golul victoriei. În replică, spre final, Eremia şi Vătăjelu de la gazde, au fost şi ei aproape de a înscrie.

Ultimul eveniment notabil al jocului s-a consemnat în ultimul minut, când Pantea de la bihoreni a primit al doilea cartonaș galben şi a fost eliminat chiar în momentul în care antrenorul Călin Moldovan se pregătea să îl schimbe.

Astfel, Luceafărul Felix a încheiat evoluția oficială din acest an, la sfârșitul turului consemnând 3 victorii, 5 rezultate de egalitate și 4 înfrângeri, în cele 12 jocuri disputate. 


CSM Rm. Vâlcea - Luceafărul Felix  1-1 (1-1)

Au marcat: N'Kongue '12 / Svarczkopf '11

CSM: Tufişi - Tomozei, I. Popescu (cpt.), Plecanciuc (Eremia '42), Vătăjelu - N. Nicolae, Fl. Pârvu, Th. Daouda, L. Traore (M. Vlad '67) - N'Kongue, Văduva Antrenor: Laurenţiu Tudor

Luceafărul: B. Miron - D. Muntean, Mintaş, Letan (cpt.), A. Achim - Pocian, Ov.Ghilea (Bundea '75) - S. Ianc (Fl. Neaga '75), Svarczkopf, Pantea - C. Roşu Antrenor: Călin Moldovan
Eliminare: Pantea (90) - 2 galbene


În celelalte partide de sâmbătă, atât la Baia Mare cât și la Pitești s-au consemnat două dueluri echilibrate. Dacă la Baia Mare scorul a fost tot egal, în schimb în Trivale, FC Argeș a revenit după ce a fost condus cu 2-1 și s-a impus în fața Damilei cu 3-2.

Etapa a XV-a (ultima a turului) Seriei a II-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri
FCM Târgu Mureş - FC Olt 1-0

Sâmbătă
FC Maramureş Universitar Baia Mare - CS Mioveni 1-1
FC Argeş Piteşti - Damila Măciuca 3-2
CSM Râmnicu Vâlcea - Luceafărul Oradea 1-1

Duminică
FC Bihor Oradea - ACS Poli Timişoara