Echipa orădeană de fotbal Luceafărul, proaspăt promovată în Liga a II-a, îşi continuă seria rezultatelor pozitive din jocurile amicale programate în această vară. Vineri, la baza sportivă de la Sânmartin, echipa orădeană a întâlnit gruparea arădeană UTA, o echipă cu tradiţie în fotbalul românesc, pe care a reuşit să o învingă cu scorul de 1-0 (0-0), la capătul unui meci bun făcut de jucătorii pregătiţi de antrenorul Călin Moldovan.

Unicul gol al confruntării a fost marcat în repriza a doua, la 10 minute de la reluarea meciului, în minutul 55, când noua achiziţie a Luceafărului, atacantul Blănaru a reuşit să înscrie.
În prima repriză a fost un joc mai mult tacticizat, dar bine organizat din partea ambelor combatante, cu cele mai clare ocazii aparţinând gazdelor, prin Ovidiu Ghilea şi Blănaru.

În partea a doua, jocul s-a mai deschis, pe fondul spaţiilor libere lăsate de cele două formaţii, elevii antrenorului Călin Moldovan reuşind în cele din urmă să marcheze golul victoriei, prin Blănaru.

Luceafărul obţine astfel o victorie în faţa unei echipe cu vechi state în ligile superioare, la prima dispută programată pe baza proprie de la Sânmartin, care a avut un gazon bun.

Echipa orădeană a început partida cu UTA în formula: Miron - Mihuţ, Lupuţ, Miculescu, Achim - Munteanu, Pocian, Ov. Ghilea, Roşu - Andor şi Blănaru. În partea a doua, din minutul 60 au mai fost întroduşi şi: S. Ghilea - Neaga, Letan, Cura, Scwarkopff, Ianc, Popescu, Lupaşcu, Dobrescu şi G. Bogdan.

"A fost un joc destul de bun, cu multe momente decisive, în partea a doua mai ales. A fost primul adversar de calibru pe care l-am întâlnit şi pot să mă declar mulţumit de prestaţia jucătorilor. În partea a doua, pe lângă gol, ne-am creat şi alte ocazii clare, prin Lupaşcu, Dobrescu şi Roşu", a declarat pentru BIHOREANUL managerul sportiv al clubului Luceafărul, Florin Fărcaş.

Următoarea partidă de verificare pentru formaţia orădeană va avea loc miercuri, 3 august, de la ora 11, la Sântion, în compania unei alte echipe recent promovate din judeţul Bihor, dar în Liga a III-a, Unirea Valea lui Mihai.