Echipa Luceafărul Felix a disputat vineri la Timişoara cel de-al doilea joc al etapei a VIII-a din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal.

Din păcate, elevii antrenorului Călin Moldovan au trebuit să se recunoască învinşi în această confruntare, cu scorul de 0-2, după ce la pauză situaţia era egală, 0-0.

După ce oaspeţii au început curajos jocul şi au avut posesia câteva minute, în minutul 6, Bălace de la gazde a pătruns pe stânga, dar a şutat defectuos.

În minutul 13, tot bănăţenii au atacat, Boldea a şutat foarte bine, dar portarul Miron a reuşit să prindă în doi timpi. Apoi, până către finalul primei reprize nu s-au mai consemnat faze consistente de poartă. În minutul 41 totuşi timişoreanul Szekely a tras de la 16 metri în piciorul unui adversar, iar două minute mai târziu, Bănaru a centrat dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta, Lupuţ s-a înalţat în mijlocul careului şi a trimis cu capul pe lângă bara colţului lung.

În prelungirile primei reprize, Nohai, de la gazde, a respins cu capul o minge din 6 metri după o centrare din lovitură liberă.

După pauză, în minutul 47, Petrovic i-a pus o talpă pe ureche lui Roşu, însă fundaşul gazdelor a scăpat şi fără galben, deşi se putea acorda chiar cartonaşul roşu.

Un minut mai târziu, Blănaru a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar direct în braţele portarului.

În minutul 56 s-a deschis scorul, după ce Goge a executat o lovitură de colţ. Şeroni s-a înălţat în mijlocul careului şi a trimis cu capul pe lângă portar.
În minutul 71, Bundea a tras mult pe lângă poartă din afara careului. Apoi, tot Luceafărul a insistat, şi în minutul 75, Popescu a obţinut primul corner pentru Luceafărul după un duel cu Petrovic. Peste patru minute, gazdele au revenit în atac şi Goge a trimis peste transversală din 8 metri lateral dreapta, deşi era singur cu portarul.

În minutul 80, Boldea a pătruns în dribling până la 16 metri şi a tras defectuos, cu mult peste poartă. Peste trei minute însă, în minutul 83, gazdele au dat lovitura de graţie şi după ce Andor a greşit o minge la mijlocul terenului, balonul a ajuns la Goge în flancul drept, acesta a centrat în careu pentru Boldea, care a înscris cu capul în stânga portarul din 8 metri.

Pe final, bihorenii au revenit în atac şi în minutul 86 Bundea a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul Kirev a reţinut fără probleme. Apoi, jocul a devenit şi mai dinamic şi peste numai două minute, Boştină a driblat în careul orădenilor, s-a încurcat însă, Goge a venit din spate şi ia luat mingea, dar a şutat din unghi în Miron. În minutul 89, Dobricean a tras din afara careului peste transversală.

În prelungiri, Luceafărul a fost mai periculoasă şi, în minutul 90+1, orădenii au ratat o bună ocazie de gol, însă Kirev a fost de fiecare dată la post, iar în minutul 90+2, Andor a centrat din dreapta, Gheorghe a deviat pe spate şi Kirev a reţinut.

Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea bănăţenilor, iar antrenorul care a învins de fiecare dată pe Recaş şi pe Politehnica Timişoara, Călin Moldovan, nu a mai reuşit să repete isprăvile anterioare.


ACS Poli Timişoara - Luceafărul Felix 2-0 (0-0)

Au marcat: Şeroni (min. 56) şi Boldea (min. 83)
ACS Poli: Kirev - Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic - Goge, Trandu (min. 46 Dobricean), Poparadu (cpt.), Bălace - Boldea (min. 87 Daminuţă), S. Szekely (min. 69 Al. Boştină). Antrenor: Valentin Velcea
Luceafărul: Miron - Mihuţ, Mintaş, Letan (cpt.), A. Achim - Haş, Ov. Ghilea (min. 64 Bundea), Lupuţ (min. 73 Popescu) - Ianc, Blănaru (min. 67 Andor) , C. Roşu. Antrenor: Călin Moldovan

Arbitri: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti) - Daniel Mitruţi şi Adrian Popescu (ambii din Craiova)

În cealaltă partidă de vineri din etapa a VIII-a a seriei vestice din Liga a II-a, la Alba Iulia, Unirea din localitate a terminat la egalitate, scor 1-1, jocul cu Alro Slatina. La pauză scorul a fost favorabil gazdelor cu 1-0, prin golul înscris de Oară în minutul 26. Egalarea a survenit în minutul 60, prin Crăciun.