După meciul cu FC Bihor, formaţia moldavă de fotbal FC Botoşani, ocupanta locului IV în Seria I a Ligii a II-a, a disputat joi un joc amical cu cealaltă formaţie bihoreană din eşalonul II, Luceafărul Felix.

Partida a avut loc pe terenul din Sântion şi s-a încheiat la egalitate, cu scorul 0-0, după un meci bun în care ambele formaţii şi-au creat câteva situaţii de a înscrie.

Primul care a trecut pe lângă gol a fost Gheorghe Popescu, care a scăpat singur, dar a şutat în Curileac din 8 metri, în minutul 6. În replică, botoşenenii au răspuns prin "capul" lui Hadnagy, scos de portarul D. Paul cu un reflex uimitor, în minutul 20.

Apoi, acelaşi Popescu a mai ratat o bună şansă în minutul 33 pentru Luceafărul, când a rămas singur cu portarul, a trimis mingea pe lângă el, dar şi pe lângă poartă. Imediat, oaspeţii au obţinut o lovitură de la 11 metri însă, numai că portarul D. Paul a reuşit să apere şutul expediat de Vaşvari, în minutul 34.

În repriza a doua, nou intratul Sălăjan în poarta gazdelor a scos şutul lui Păcurar, în minutul 50, dar apoi Luceafărul a avut două bune şanse de a deschide scorul. În minutul 68, Sg. Pop a preluat cu spatele la poartă, s-a întors şi în momentul şutului a fost blocat la 7 metri. Nici Pantea nu a fost mai inspirat două minute mai târziu, când tânărul mijlocaş a preferat o centrare în locul unui şut.

"Am prestat un joc destul de bun în faţa unei echipe cu pretenţii la promovare, care a avut în componenţă mai mulţi jucători care au evoluat în Liga 1. După joc şi numărul de ocazii avute de ambele echipe, rezultatul poate fi considerat echitabil. Am fost preocupaţi să nu lăsăm spaţii adversarilor, ştiind valoarea unora dintre ei, iar în unele momente le-am pus probleme", a declarat, pe site-ul clubului, antrenorul Florin Farcaş.


Luceafărul Felix - FC Botoşani 0-0

Luceafărul: D. Paul (46 Sălăjan) - D. Muntean, Mintaş, Letan, A. Achim - Ov. Ghilea (62 Bundea) - Fl. Neaga (62 Pantea), Haş (80 R. Moldovan), Ianc (82 G. Bogdan), C. Roşu (75 Cornea) - Gh. Popescu (60 Sg. Pop). Antrenor: Florin Farcaş

FC Botoşani: Curileac - Bordeanu, Patache, Ursu, Lozneanu - Ingea, Vaşvari, M'Bella (28 Mărmăneanu), Fulop - Gafiţa (25 Păcurar), Hadnagy. Din minutul 60: Dani - Ţepeş, Poverlovici, C. Dinu, Acsinte - Taban, Vraciu, C. Maghici, Boghian - M. Croitoru, Cârjan. Antrenor: Cristian Popovici

În următorul joc amical şi ultimul din această iarnă, Luceafărul va întâlni sâmbătă, de la ora 11, echipa Viitorul Marghita. Meciul va avea loc tot pe terenul din Sântion.