Echipa orădeană de fotbal Luceafărul a încheiat la egalitate jocul susţinut sâmbătă la Sânmartin, în compania formaţiei de primă ligă FCM Tg. Mureş, cu ocazia inaugurării Bazei Sportive Luceafărul Felix.

După o dispută echilibrată, în care gazdele au început mai timorat, dar pe parcurs şi-au intrat în joc, scorul final a fost 1-1, după ce la pauză se înregistra tot un rezultat de egalitate, 0-0.

Primii care au deschis scorul au fost jucătorii echipei gazdă, în minutul 69, prin Ianc, cel care a fructificat cu un şut din interiorul careului, după o pasă primită de la Zeno Bundea, pentru ca egalarea să survină pe final, în minutul 88, când Sigartău de la FCM Tg. Mureş a transformat în gol o lovitură liberă.

De la început, antrenorul gazdelor Călin Moldovan a trimis în teren echipa: Miron - Mihuţ, Lupuţ, Miculescu, Achim - Pocian, Ov. Ghilea, Muntean, Andor - Blănaru şi Roşu. În partea a doua au mai fost introduşi şi portarul Sălăjan, şi jucătorii de câmp Bundea, Svarczopf, Ianc, Popescu, Neaga şi Lupaşcu.

De partea cealaltă, prim-divizionara FCM Tg. Mureş, avându-l pe bancă pe antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, a debutat în joc în formula: Balauru - Vgner, Halisson, Donadoni, Roşu - Goge, Popescu, Petcuţ, Creţu - Fofana, Ruiz. După pauză au mai fost introduşi şi portarul Goia, precum şi jucătorii de câmp Carlos, Bungărdean, Konoro şi Sigartău.

În prima repriză nu a fost un joc spectaculos, lipsit de ocazii importante, dar în partea a doua, orădenii au prins curaj şi chiar au reuşit deschiderea scorului. Din păcate, experienţa adversarului şi-a spus cuvântul şi, cu toate că Ioan Ovidiu Sabău nu a utilizat cea mai bună formulă, echipa oaspete a izbutit egalarea, printr-o lovitură liberă.

La final, oficialii gazdelor erau mulţumiţi, atât de joc cât şi de rezultat, antrenorul Călin Moldovan apreciind organizarea bună în defensivă a echipei sale şi remarcând faptul că în compartimentul ofensiv mai este de corectat.

Meciul cu FCM Tg. Mureş, programat la ceas aniversar, când se împlinesc 10 ani de la înfiinţarea clubului Luceafărul, şi odată cu inaugurarea bazei sportive de la Sânmartin, a umplut tribunele cochetului stadion, printre cei prezenţi numărându-se şi fostul selecţioner Emerich Jenei, dar şi foşti jucători ai FC Bihorului, precm Ioan Zare şi Sorin Cigan.

În următoarea partidă amicală, Luceafărul Oradea va întâlni miercuri, în deplasare, formaţia Poli Timişoara.